Det enda jag köpte på hundmässan i december var en bok. De hade “De 10 viktigaste sakerna din hund bör lära sig” till ett jättebra pris och jag är lite nördig när det gäller hundböcker så jag slog till. Den här är ju inte nyutkommen, så jag har hunnit vara nyfiken på den ett tag.

Till skillnad från “Bäst var dag” så blev jag jätteförtjust i den här boken och skulle varmt rekommendera den framför allt till nyblivna hundägare, men även till oss andra som tycker att det är kul att hänga med.

Jag tycker att Susanne Lindberg lyckas hitta lite nya infallsvinklar och idéer, vilket kanske inte är så lätt med tanke på alla hundböcker som kommer ut. Och så är det lättbegripligt och trevligt skrivet. Mitt favoritkapitel är Hantering och kloklippning, men allt är läsvärt. Minst imponerad var jag av kapitlet om lek, som jag tycker att hon skulle kunna ha utvecklat lite mer. Extra plus för hennes idéer kring hur man kan använda klickern i vardagslydnaden (även om boken funkar alldeles utmärkt också om man inte använder sig av klicker).

De 10 ganska korta och handfasta kapitlen handlar om: inkallning, gå i koppel, gå fot (inte lydnadsfot utan vardagsfot), hundmöten, hantering och kloklippning, miljöträning, spår, leka, få främmande och slappna av.