Selma fyller nio år i slutet av året, men ännu är hon knappast redo för att sluta träna (och tävla). Hon älskar sina uppdrag. Efter moget övervägande har jag dock beslutat att vi inte ska tävla mer rallylydnad. Inte för att det inte är kul och det har ju gått jättebra i år, men för att matten behöver en morot och nu är ju championatet i hamn. Nästa steg skulle i så fall bli att jaga hundrapoängare och försöka kvala till SM. Och då skulle vi behöva tävla väääldigt mycket vilket inte känns så aktuellt när jag har tre hundar att hålla igång/starta upp. Dessutom… om vi i den bästa av världar och efter hårt arbete skulle lyckas kvala till SM så går det ju alltid av stapeln på sommaren och Selma kroknar helt när det är varmt. Skallen slutar att funka. 

Skojträna lite rally kan vi ju definitivt, men vi ska faktiskt försöka lära oss en ny tävlingsgren tänkte jag: heelwork to music! Ja, målet får ju bli enklaste nivån. Sen är vi nog färdigtävlade för gott. Startskottet gick i onsdags när vi hade lektion för Anna Larsson och hon visade två för oss nya positioner att jobba in. Det ska bli kul! Selma och jag är taggade.

Skojtränat har vi för övrigt gjort både igår och idag också, fast bruksgrejer.  Igår blev det uppletandeträning, för nu ska jag försöka köra uppletande lite mer seriöst med Bojan (och då hänger ju alla labbarna på förstås). Idag hade vi spårdejt med ena aussiegänget och då blev det ett kort spår på slutet även till Selma.