I vanlig ordning kändes det som att någon slängde en mörk filt över jordklotet när vi övergick till vintertid i söndags. Jag vänjer mig aldrig riktigt. Men med åren har jag blivit lite bättre på att ta tillvara på guldstunderna under vinterhalvåret så att man inte bara genomlider det hela utan gärna trivs i alla fall hyfsat.

I morse, till exempel, var det en typisk sådan där morgon när en tänkte att det kanske inte är så tokigt trots allt. Frosten. Solen. De glada hundarna. Måsnaren som visade sig från sin bästa sida.

Det blev en bra start på Bojans födelsedag. För hon fyller fyra år idag, denna genomsnälla, kärleksfulla, lekfulla, glada, lättsamma hund. Hon är en sann välsignelse i mitt liv och idag firar hon alltså hela fyra år. Kanske börjar hon så smått träda in i vuxenlivet, i den mån det någonsin kommer att ske!