Vi har haft några torra och kylslagna dagar. Ja, inte kalla ur Norrlandssynpunkt, men ni fattar. Hur som helst har det varit trevligt hundväder med den angenäma bieffekten att jag har haft med mig ganska rena hundar hem efter promenaderna.

Vi utökar tiden vi är ute allt eftersom, men sträckorna är fortfarande ganska korta. Allt är en avvägning med en 6-1/2- månadersvalp. Jag tänker att vilket underlag det är och huruvida valpen är på koppel eller ej spelar stor roll. Majken har hittills inte visat några tecken på att vi tar i för mycket så jag hoppas att jag tänker någorlunda sunt. (Upp emot en 45 minuter orkar hon bra, fast mestadels lös och på mjukt underlag då.)

Vi var en sväng till brukshundsklubben igår och tränade med det ena aussiegänget. Jag är så mesig att jag tycker att hundarna, trots att de är labradorer, ska ha täcke på när de väntar i bilen sådana gånger. När det är såhär pass kallt alltså, det vill säga runt nollan. Selma och jag är inte överens på den punkten, särskilt inte som att jag just har investerat i en kroppsstrumpa till (företrädesvis) henne. Och särskilt inte som att jag var för lat för att ta av henne den när vi tränade igår. Hon arbetade intensivt på att rulla sig så mycket att den som genom ett mirakel skulle lossna. (Det gick inge’ bra.)