Det råder ingen tvekan om att det hade varit bra om Majken hade fått lite mer ensamtid med matte för att slipa på vardagslydnaden. Gå fint i koppel, passera andra hundar, passivitetsträning när en vill vara aktiv… Sådant. Jag har svårt att ta mig den tiden, har jag märkt.

Desto bättre att vi kunde hänga på en gemensam två timmar lång hallträning med Södertälje BK:s rallygäng igår. Man fick egentligen köra lite vad man själv ville, men det fanns förstås möjlighet att träna olika rallykombinationer också.

Jag hade med mig alla mina tre hundar, men tog in en i taget i hallen. För Majkens del körde jag bara några enkla lydnadsövningar för oss själva (i koppel) och när vi hade gjort det så var det så lyckat att flera hade satt sig ner för att träna sina hundar att ta det lugnt en stund. Så det hängde vi på. Nyttigt, nyttigt…

Idag hade vi skogsträff med riesenschnauzergänget.

Så ska ett sidangående se ut!

Även då fick Majken nyttig vardagsträning att passera schnauzrarna i koppel och att låta bli att springa till schnauzermatten. Men Majken fick prova lite uppletande också. Hon har inte riktigt fattat grejen än och försöker gärna spåra istället för att leta efter föremålet, vilket ju blir rätt krångligt då vi har gått runt, runt för att uppletanderutan ska bli vallad! Men snart så trillar poletten ner på allvar.

Bojan var bättre än vanligt i uppletandet -hon brukar tro att en inte ska leta reda på fler än två grejer av någon anledning- och fick även träna några spårupptag. Hon är en härlig skogshund!

Också Selma fick jobba i uppletanderutan. Hon var så i gasen att hon galopperade runt en lång stund, vilket inte tillhör vanligheterna. När hon hade hittat två föremål så tyckte hon dock att det fick räcka och började rulla sig med stor intensitet. “Jag är ju mattes lilla duva och dessutom champion så jag kan säkert göra som jag själv tycker!” menade Selma. Men se, det kunde hon inte. Här slarvar vi inte undan hur som helst. Så hon fick vackert i alla fall skritta ut, i sällskap av matte då, och lokalisera två föremål till.

“Väldigt kinkig matte, om ni frågar mig!”