Under vanmäktig tystnad stirrar jag på väderleksprognosen för den närmaste veckan. 29 grader, 30 grader, 28 grader… SMHI, ska vi ha det såhär? Hur ska det gå med mitt joggande??

Sen någon gång i mars har jag gnetat runt min femma med hundarna, förlåt dryga femma, två gånger i veckan, i ur och skur (möjligen oproportionerligt stolt över denna bedrift). Men inte tusan pallar jag att lufsa runt i hettan som ska komma, inte ens tidigt på morgnarna. Och inte hundarna heller. Vi kommer att bryta vår serie. Det här var inte roligt.

Det blir ju knappt några uppbyggliga långpromenader heller när det är så varmt, så vi passade på att gå en rejäl sväng tidigt i morse, eftersom temperaturen idag ännu inte nått upp till de utlovade höjderna.

Inga dystra miner där inte! De gyttjiga dikena förhöjde definitivt stämningen. Det blev trädgårdsslangen när vi kom tillbaka. Så blev tjejerna lite fräschare i alla fall och dessutom nerkylda till vår rallyträning på tomten (i skuggan).

Förutom att SMHI har missat det där med hur jag ska kunna konditionsträna så har de inte heller tänkt på att vi behöver träna rally. Det verkar nämligen som att Selma har kommit med på en tävling i juli! Hur kul blir inte det efter det långa tävlingsuppehållet! Och championatet har vi ju redan så vi ska bara åka dit och roa oss.

Dessutom har jag tänkt vara med på en till träningstävling i rally, med både Selma och Bojan. Hur kul blir inte det! Men helst inte i tropisk temperatur då. Hör ni det, SMHI?