Äntligen fick jag några dagar ledigt. Och framför allt… äntligen fick jag träffa min syster som har varit på besök från Göteborg!

En dag åkte vi på picknickutflykt till Nynäs slott tillsammans med min dotter och hennes lilla Duffy. Ja, man måste ju inte ha picknick med sig dit, för där finns ett fik, men det kändes liksom säkrare ur virussynpunkt. Dessutom var det som upplagt för att ta med sig eget fika med utemöbler placerade lite här och var och som bara var att slå sig ner i.

Nynäs slott ligger mellan Nyköping och Trosa och alltså inte alls särskilt långt från Södertälje där jag bor, men jag har faktiskt aldrig varit där. Detta blev som ett pilotprojekt, för dit beger jag mig gärna fler gånger och utforskar mer. Vi höll oss till slottsområdet nu, men det omges av ett naturreservat som hade varit roligt att vandra i. Och det fanns dessutom en del att läsa och titta på som vi denna gång mest skummade.

Duffy trivdes som fisken i vattnet. Plötsligt dök det upp en jack russelterrier som hon entusiastiskt bekantade sig med, en distingerad gentleman som hälsade artigt, men som kanske inte alldeles begrep hur hon kunde tycka att deras möte var underbart.

Dessutom fick ju Duffy hänga med min syster som hon blivit stormförtjust i.

Vädret var som när svensk sommar är som bäst, men det var skönt att pusta i skuggan mellan varven.

Och det är ju bara att konstatera att det är stockrosor en borde ha. Väldigt vackra!

Eller varför inte en liten damm och staty? Så blir labradorerna nöjda dessutom.