Det har ju varit lite motigt med Majkens träning på sistone. Inte de senaste veckorna utan snarare månaderna. Men formkurvan har i alla fall varit uppåtgående den senaste tiden! För att få ny inspo anmälde jag oss till en helgkurs i rallylydnad hos Anna Larsson. Hitta engagemang och fokus igen.

Första dagen var svajig, inte för Annas del, för hon är alltid toppen, utan för vår. Jag var osäker på om Majken alls skulle kunna hålla ihop och göra något och agerade därefter, tvekande, otydligt och tyvärr aningen tjurigt. Idag tog jag mig i kragen och körde i alla fall lite mer som med Bojan och Selma -som att det skulle kunna funka- samtidigt som jag fick tips om handling och annat som gjorde susen och plötsligt släppte tvivlen på att jag fixar upp det här. Det blir nog bra detta också! Och kul!

Och Majken fick en positiv upplevelse att gå på kurs. Väldigt bra alltihop!

Vi inledde helgen med en promenad på Åsa gravfält där det just nu är fullt av blommor och fjärilar.

Trevliga ekipage var det på kursen också. Det är ju generellt god stämning inom rallylydnaden tycker jag.

Bedårande och dessutom duktig italiensk vinthund.
Förmodligen en släkting till mina bruna labbar, i varje fall kommer han från samma uppfödning som deras mamma/mormor.
Han tyckte vid något tillfälle att det blev lite skralt med belöningar och bestämde sig för att liva upp stämningen.
Korthårig collie repeterar bakdelskontroll.
Och tränar in hund runt förare.
Kanske den trevligaste jaktlabben jag har träffat.
Finsk lapphund!
Annas nya stjärnskott Fajt.