Såklart har jag velat smida medan järnet är varmt efter kurshelgen, testa tips och idéer medan de är hyfsat färska. Måndag tog vi mental vilodag, sedan tränade vi småpass på tomten tisdag-torsdag och idag hade vi rallyträningsdejt med ena aussiegänget på BK.

Jag kör alltid alla tre labbarna efter varandra, ofta i åldersordning men inte jämt. Det funkar bra. Vi pratar ju om korta pass på 10-15 minuter per hund, så det är inte särskilt jobbigt. Det enda kruxet för mig är att ställa om energinivån mellan hundarna. Majken försöker jag köra intensivt med, med korta pauser. Bojan, som gasar igång som tusan, behöver jag ta det väldigt lugnt med så att hon klarar av att tänka (men när vi leker är det full fart) och Selma siktar jag på att landa med någonstans mittemellan. Jag är van från Herr Pudels tid att träna väldigt lugnt med en hund, men det kan vara rätt svårt ändå att snabbt ställa om mellan Majken och Bojan. Kanske skulle jag prova att kasta i mig en valium i farten?? Eller djupandas medan jag byter hundar.

Dagens träning avslutade Selma med en platsliggning med våra kära aussies. Inga problem för henne att ta det lugnt inte. Nästa kurs får jag gå hos Selma!